69-jarige verloskundige: ik verdiende vorig jaar 139.000 euro


Marica Aleksic werkt als verloskundige bij een uitzendbureau en verdient tot 13.000 euro per maand.  Op de foto poseert ze samen met Steven Stoltze, de vestigingsmanager van het uitzendbureau

Marica Aleksic werkt als verloskundige bij een uitzendbureau en verdient tot 13.000 euro per maand. Op de foto poseert ze met Steven Stoltze, de vestigingsmanager van uitzendbureau “Diepa”, waar ze werkzaam is.
Marica Aleksic

Marica Aleksic werkt als verloskundige bij een personeelsdienstverlener die bij diverse bedrijven tijdelijk medewerkers plaatst. Hierdoor verdient ze tussen de 9.000 en 13.000 euro bruto per maand.

De 69-jarige doet haar werk met passie en wil werken zolang ze fit is, zegt ze zelf. Bij het uitzendbureau verdient ze ongeveer drie keer het salaris dat ze vroeger verdiende als medewerker in een kliniek.

Business Insider-redacteur Julia Poggensee sprak met Aleksic en schreef haar verhaal op. Dit artikel maakt deel uit van de serie ‘Hoe 100k bereiken – topverdieners laten zien hoe het werkt’. Alle teksten uit de serie vindt u hier.

Ik ben 69 jaar en werk als verloskundige bij een personeelsdienstverlener die bij diverse bedrijven uitzendkrachten plaatst. Sinds begin 2020 werk ik niet meer bij één kliniek, omdat ik aanzienlijk meer geld verdien bij een uitzendbureau en bovendien mijn werktijden flexibel kan indelen.

Mijn salaris ligt momenteel tussen de 9.000 en 13.000 euro bruto per maand. Dat is tussen de 6.500 en 9.500 euro netto. Dit komt overeen met een bruto jaarsalaris tussen de 108.000 en 156.000 euro. Ik zou niet teruggaan naar een kliniek, daar zijn verschillende redenen voor. Bovendien wil ik, ondanks mijn leeftijd, nog niet met pensioen. Ik stop niet met werken zolang ik fit ben, want ik hou van mijn werk op de verloskamer en voel me daar het meest op mijn gemak.

Ik kwam op 19-jarige leeftijd naar Duitsland om als verloskundige te werken

Het voelt alsof ik altijd verloskundige ben geweest. Als er als kind een baby in de buurt was, was ik erbij en verschoonde ik de luiers. Dat was voor mij volkomen natuurlijk. Op 15-jarige leeftijd besloot ik een opleiding tot verloskundige te volgen, omdat ik graag in de medische wereld wilde werken.

Mijn vader adviseerde mij dit te doen omdat ik een meelevend persoon ben. Hij dacht dat het beroep vroedvrouw goed bij mij zou passen – en hij had gelijk. Daarom begon ik mijn opleiding in voormalig Joegoslavië, vlakbij de Hongaarse grens aan de Donau, waar ik ook ben opgegroeid. Het was een antroposofische bijscholing voor verpleegkundige beroepen, die ik een jaar lang heb gevolgd. Aan de opleiding namen niet alleen verloskundigen deel, maar ook verpleegkundigen en geriatrisch verpleegkundigen.

Visited 4 times, 1 visit(s) today