Au pair zegt: “Ja, natuurlijk evalueren we jouw opvoedingsstijl”


De auteur werkte als oppas.

De auteur werkte als oppas.
Ogden-zaak

Als voormalig oppas ben ik getuige geweest van verschillende opvoedingsstijlen, en soms ook veroordeeld.

Ik zag vaak dat ouders hun kinderen volledig negeerden of niet genoeg aandacht aan hen schonken.

Sommige kinderen noemden mij zelfs ‘mama’ omdat hun ouders niet genoeg tijd met hen doorbrachten.

Dit is een machinevertaling van een artikel van onze Amerikaanse collega's bij Business Insider. Het werd automatisch vertaald en gecontroleerd door een echte redacteur.

Ik heb twee jaar als au pair in Sydney gewoond. Ik deed al sinds mijn veertiende het gebruikelijke oppaswerk, maar toen ik Down Under aankwam met een rugzak in de hand, vroeg ik me af hoe anders een huishoudelijke rol zou zijn. Het bleek: heel erg.

Als kinderverzorgster was ik een vlieg aan de muur en heb ik alle opvoedingsstijlen en -technieken van dichtbij kunnen ervaren. Ik hield van al mijn au pair-families en zorgde voor een flink aantal kinderen. Door al deze ervaringen heb ik geleerd dat ik kalm en competent moet zijn en niet moet oordelen. Maar toegegeven, ik heb de opvoeding van sommige ouders soms veroordeeld.

Lees ook

Hoe je kunt voorkomen dat je kind een iPad-kind wordt: 7 tips van artsen en ouders om de schermtijd te verkorten

Mijn grootste ergernis was dat de ouders tijdens het gesprek eventuele gedragsproblemen verborgen hielden

Tijdens het gesprek proberen ouders de beste oppas voor hun kind te vinden. Voor een wanhopig zakenpaar kan ik de verleiding begrijpen om elke ochtend het urenlange geschreeuw van verlatingsangst te maskeren. Maar het moet precies dat blijven: een verleiding.

Ik heb er altijd een hekel aan gehad als ouders in interviews niet de hele waarheid over hun kinderen vertelden en achterwege lieten wat het kind echt nodig had. Natuurlijk kunnen kinderen driftbuien hebben, maar je moet gedragsproblemen op de lange termijn niet verdoezelen. Misleid een oppas niet over het gedrag van uw kinderen.

Dit Manier van opvoeden is egoïstisch en niet eens duurzaam. Geloof me: als ik een dag van twaalf uur met uw kind doorbreng, zal ik dit gedrag snel genoeg ontdekken. Als je eerlijk bent, kan ik het gedrag veel sneller tot op de bodem uitzoeken. En dan kan ik uw kind beter ondersteunen.

Het gebrek aan steun voor uw kind was iets dat mij ook erg stoorde

Een van mijn grootste ergernissen was de klassieke ‘afwijzing’. Stel je dit eens voor: je kind en ik hebben de hele dag leuke activiteiten gedaan, zoals uitstapjes naar het park, balletles en ten slotte wat knutselen. Het hoogtepunt van elke dag is echter de terugkeer van mama en papa.

Maar sommige ouders begrijpen dit niet. In plaats daarvan heb ik ouders tegen een tekening zien zeggen: “Oh, dat is leuk”, zonder weg te kijken. Ik hoorde ook kleine stemmen die stil vielen toen ze beseften dat hun verhaal uit de balletles niet werd gehoord.

Ik heb alle ouders die hun kind niet knuffelen als het thuiskomt van het werk en weinig belangstelling tonen voor de dag van hun kinderen, streng veroordeeld. Werken is vermoeiend – ik ben ook moe na twaalf uur kinderopvang – maar het is schadelijk als je niet inziet hoe belangrijk die tien minuten overdracht zijn.

Lees ook

Melissa Noble tijdens een van haar reizen met haar kinderen

We geven het grootste deel van ons geld uit aan reizen, omdat dit het beste onderwijs is voor onze kinderen

Sommige ouders waren zo afstandelijk dat hun kinderen mij 'mama' begonnen te noemen

Soms waren de ouders niet alleen moe, maar ook totaal niet betrokken. Ik weet niet zeker of ze zo afstandelijk waren dat ze niet beseften hoe weinig betrokken ze waren geworden, of dat het ze echt niets kon schelen. Maar één ding is zeker: ik heb het gemerkt, en je kinderen konden onbewust elders opnieuw verbinding maken. Dit is vooral het geval bij jongere kinderen, en vanaf dat moment begonnen ze mij ‘mama’ te noemen.

Natuurlijk zijn er altijd uitglijders. Maar deze incidenten waren anders. Ik corrigeerde haar elke keer zachtjes door haar te instrueren om in plaats daarvan mijn naam te zeggen, maar dat sprak de problematische, verschuivende banden aan. Op dat moment wist ik het: je brengt gewoon niet genoeg tijd door met je kinderen, en dat is te zien.

Lees ook

Denaye Barahona met haar gezin en de au pair die haar hielp met de kinderopvang.

Als kindertherapeut vertrouw ik voor de kinderopvang alleen op au pairs – daarom

Ook al wil ik de massa geruststellen dat au pairs een onbevooroordeelde toevoeging aan je huishouden zijn: dat kan ik niet. Wij au pairs die bij u inwonen groeien snel uit tot de zorg voor uw kinderen en willen alleen het beste voor hen.

Ook maken wij ons zorgen over de impact van het wisselen van au pairs en onze contracten voor bepaalde tijd. Wij willen graag het stabiele figuur zijn voor uw kinderen. Maar in werkelijkheid weten we dat visa verlopen en contracten aflopen. Wij au pairs zijn slechts tijdelijk. Uiteindelijk hebben de kinderen alleen jou, hun ouders.

Lees het originele artikel in het Engels hier.

Visited 3 times, 1 visit(s) today