Carrièreverandering: hoe ik het leger verliet voor de particuliere sector


Jia Hui Ong, 26, diende vijf jaar in de strijdkrachten van Singapore voordat hij zich bij de particuliere sector voegde.

Jia Hui Ong, 26, diende vijf jaar in de strijdkrachten van Singapore voordat hij zich bij de particuliere sector voegde.
Jia Hui Ong

Jia Hui Ong werd op 20-jarige leeftijd opgeroepen voor de strijdkrachten van Singapore.

Ong, 26, diende vijf jaar voordat hij toetrad tot de particuliere sector. Nu heeft ze een professionele pauze genomen.

Ong zei dat het dienen in het leger haar heeft geholpen haar identiteitsgevoel te ontwikkelen.

Dit is een machinevertaling van een artikel van onze Amerikaanse collega's bij Business Insider. Het werd automatisch vertaald en gecontroleerd door een redacteur.

Dit essay is gebaseerd op een gesprek met Jia Hui Ongdood gaan verliet het leger om naar de particuliere sector te gaan. De volgende tekst is aangepast voor lengte en duidelijkheid. Business Insider beoordeelde de professionele achtergrond.

Als tiener voelde ik me behoorlijk gedesoriënteerd. In die tijd werd ik geplaagd door twijfel aan mezelf. Ik trok voortdurend mijn eigen beslissingen in twijfel en twijfelde aan mijn eigenwaarde. Ik heb even overwogen om naar de universiteit te gaan, maar had het gevoel dat ik niet academisch ingesteld was. Ik herinnerde me dat mijn vader me vertelde over zijn tijd als commandant en de spannende dingen die hij deed, zoals uit een helikopter springen. Hij vertelde me ook dat het leger hem hielp bij het definiëren van zijn levensdoelen.

Dat wilde ik ook voor mezelf. Dus besloot ik dienst te nemen bij de Singapore Armed Forces (SAF) in plaats van een universitair diploma te behalen. Hoewel mijn vader mijn beslissing enorm steunde, was mijn moeder aanvankelijk een beetje sceptisch. Mijn mannelijke vrienden trokken ook mijn beslissing in twijfel. Ze zeiden: 'Wil je hiermee doorgaan? Kunnen vrouwen dat ook?”

Nadat ik naar voren kwam, werd een van mijn voornaamste motivaties het bewijzen dat de pessimisten ongelijk hadden. Ik wilde laten zien dat vrouwen net zo goed, zo niet beter, kunnen zijn dan mannen.

Lees ook

Vijf etiquettefouten die mensen uit Generatie Z vaak maken, maar die ze zeker moeten vermijden

Vecht tegen zelftwijfel en groei als leider

Ong en haar ouders.  Ong werd geïnspireerd door haar vader, die haar vaak vertelde over zijn ervaringen als commandant tijdens zijn diensttijd.

Ong en haar ouders. Ong werd geïnspireerd door haar vader, die haar vaak vertelde over zijn ervaringen als commandant tijdens zijn diensttijd.
Jia Hui Ong

Tijdens mijn tijd bij de SAF heb ik veel geleerd over leiderschap. Nadat ik was afgestudeerd als sergeant, moest ik leren hoe ik een peloton moest leiden. Een jonge leider zijn was moeilijk, vooral voor iemand die nog steeds worstelde met twijfel aan zichzelf. Ik was geen natuurlijke leider. Tijdens mijn opleiding heb ik veel fouten gemaakt, waardoor mijn onzekerheid alleen maar groter werd.

Tijdens mijn eerste veldoefening als sectiecommandant raakte ik verdwaald. Ik schaamde me en mijn zelfvertrouwen was ernstig beschadigd. Het heeft lang geduurd voor ik over deze tegenslag heen was. Maar uiteindelijk vond ik voldoening als leider toen ik de fysieke fitheid van mijn peloton verbeterde.

Ik trainde met ze buiten de werkuren, gebruikte canisters als halters en rende met ze mee. Toen ik zag dat ze het beter deden op hun fitnessexamens, werd mijn inspanning bevestigd.

Mijn leven in uniform achterlaten was niet gemakkelijk, maar het was noodzakelijk

Ong (midden) zei dat haar tijd bij de SAF haar hielp haar identiteit en zelfrespect te versterken.

Ong (midden) zei dat haar tijd bij de SAF haar hielp haar identiteit en zelfrespect te versterken.
Jia Hui Ong

Lees ook

Ik heb mijn midlifecrisis aangepakt door het monument van Kurt Cobain te bezoeken: daarom heb ik na de reis mijn baan opgezegd

De beslissing om de SAF te verlaten was niet gemakkelijk voor mij, omdat een groot deel van mijn identiteit en zelfrespect daar werd opgebouwd. In mijn vierde dienstjaar begon ik andere carrièremogelijkheden te overwegen. Ik heb ook een diploma marketing behaald, waardoor ik mijn creatieve kant kon ontdekken. Deze interesse wilde ik verder onderzoeken.

Ik had ook het gevoel dat innovatie en initiatief niet gewaardeerd werden in het leger. Mensen zijn over het algemeen van mening dat als het niet kapot is, je het niet moet repareren. Deze manier van denken paste niet bij mij. Ik wilde op een plek zijn waar voortdurende innovatie en verandering plaatsvond.

Toegang tot de particuliere sector

Mijn reis naar de particuliere sector verliep niet soepel. Het was moeilijk om een ​​baan te vinden omdat mijn militaire ervaring niet relevant was voor het bedrijfsleven. Het duurde ongeveer twee en een halve maand voordat ik een stageplek vond. Maar toen vroeg een voormalig SAF-collega mij om voor hem te komen werken bij ST Engineering, een technologie- en engineeringbedrijf in Singapore.

Mijn verantwoordelijkheden omvatten productmarketing en bedrijfsontwikkeling voor defensiesimulatiesystemen. Werken bij ST Engineering leek sterk op mijn leven bij SAF. Ik had veel te maken met mijn voormalige superieuren en collega's.

Hoewel het een vertrouwde omgeving was, wist ik dat ik het leger met een reden had verlaten en ik wilde niet stagneren. Daarna ging ik werken bij DBS Bank, waar ik de creditcards van de bedrijven beheerde. Dat was voor mij een complete draai van 180 graden. De overgang was niet gemakkelijk, maar ik kon een aantal van de harde en zachte vaardigheden uit mijn tijd bij SAF en ST Engineering gebruiken.

Lees ook

Voelt u zich vreemd in uw nieuwe baan? Een deskundige vertelt wat u eraan kunt doen

Het leven in de bedrijfswereld

Een belangrijk verschil tussen het bedrijfsleven en het leger was dat in het leger iedereen naar dezelfde doelen lijkt te streven. In het bedrijfsleven heeft echter iedereen zijn eigen intenties en persoonlijke doelen. Ik moest leren om nauwkeuriger te onderscheiden wiens doelen belangrijker waren.

Nadat ik naar de particuliere sector was verhuisd, moest ik ook een nieuw gevoel van doel in mijn werk vinden. Als je soldaat bent, wordt je doel voor je bepaald. Je trekt het groene uniform aan en dient de natie. Maar mijn tijd in de particuliere sector heeft me geholpen mijn interesses en sterke punten opnieuw te definiëren. Hierdoor kreeg ik een breder perspectief op de wereld. Dit is iets wat ik niet zou hebben geleerd als ik gewoon bij de SAF was gebleven.

Ik zou niet zeggen dat ik mijn draai heb gevonden in de bedrijfswereld. Maar voorlopig blijf ik ontdekken, en dat is goed voor mij.

Lees het originele artikel in het Engels hier.

Visited 1 times, 1 visit(s) today