Deze reis deed me van mening veranderen over cruisevakantiesIk vond het heerlijk om op een kleiner schip te zijn met minder mensen

Het eerste verschil tussen de twee reizen dat me opviel was de grootte van de schepen. In 2022 was The Wonder of the Seas van Royal Caribbean het grootste cruiseschip ter wereld. Tijdens mijn cruise vertelde de bemanning me dat er ongeveer 5.000 mensen aan boord waren.

Hoewel de volledige capaciteit van het schip daarmee niet benut werd, voelde dat wel zo voor me. Het was na 10 uur ’s ochtends vrijwel onmogelijk nog een lege stoel te vinden in de buurt van een van de drie grote zwembaden. En hoewel er 24 liften aan boord zijn, stond daar vaak een rij voor.

Eigenlijk was er bijna overal een rij, van het ontbijtbuffet tot de activiteiten. Voor shows moest je reserveren en die waren vaak al snel vol.

De grootte van het schip was ook beangstigend. Het voelde alsof je door een doolhof aan het dwalen was. Tegen de tijd dat ik een beetje gewend begon te raken aan de indeling van het enorme schip, was de cruise al voorbij.

Tijdens mijn cruise met Virgin Voyages voelde de grootte van de Valiant Lady veel prettiger. Het schip kan maximaal 2.700 passagiers herbergen. Tijdens mijn reis waren er slechts zo’n 1.000 mensen aan boord.

Er waren minder activiteiten op het intiemere schip, maar dat vond ik niet erg aangezien het veel makkelijker verplaatsen was tussen de dekken. Er waren slechts twee zwembaden, maar die waren veel minder druk en het was gedurende de hele dag relatief eenvoudig om lege stoelen te vinden.

Hoewel je op de Valiant Lady maaltijden en shows kon reserveren, kwam ik er al snel achter dat dat niet nodig was. Er was vaak nog wel plek in de restaurants en bij de activiteiten. De dagen werden daar veel spontaner door. Ook kon ik beter ontspannen tijdens de trip, omdat ik me niet de hele tijd aan het haasten was.

Joey Hadden/Insider

Visited 1 times, 1 visit(s) today