Gen Z: Daarom heb ik mijn vaste baan bij het bedrijf opgezegd


Naast haar werk adviseert Selina Schröter bedrijven over hoe om te gaan met Generatie Z.

Naast haar werk adviseert Selina Schröter bedrijven over hoe om te gaan met Generatie Z.
Selina Schröter

Selina Schröter werkte bijna acht jaar bij Siemens. Daarna stopt ze en stapt ze over naar een startup, ook al had ze de beste vooruitzichten op een succesvolle carrière in het bedrijfsleven.

Nadat ik mijn middelbare school had afgerond, stond ik voor de grote beslissing: waar moet ik heen? Net als veel andere jonge mensen was ik in het begin een beetje verdwaald. Ik ben altijd iemand geweest met een breed scala aan interesses en heb me op school nooit op één vakgebied geconcentreerd. Daarbij kwam nog de grote verscheidenheid aan mogelijkheden: tegenwoordig kun je bijna alles worden, wat zowel een zegen als een vloek is.

Ik zou toen waarschijnlijk mijn huidige baan niet hebben gekend. Uiteindelijk heb ik besloten een duaal studieprogramma te gaan volgen. Het leek mij leuk om naast de theorie ook werkervaring op te kunnen doen. Internationaliteit was voor mij bijzonder belangrijk bij de keuze voor het bedrijf. Dat is één van de redenen waarom ik naar Siemens ben gegaan.

Visited 1 times, 1 visit(s) today