Ik ben naar Japan verhuisd omdat het goedkoper en veiliger is


Arianna Caiazzo kwam als tiener naar Japan.  Sindsdien woont de nu 27-jarige daar.

Arianna Caiazzo kwam als tiener naar Japan. Sindsdien woont de nu 27-jarige daar.
Arianna Caiazzo

De Amerikaanse Arianna Caiazzo ging ooit voor vakantie naar Japan nadat ze was gestopt met studeren.

Ondanks enkele uitdagingen, zoals de taal en de zware werkdruk, noemt Caiazzo Japan nu haar thuis.

Ze zegt dat het leven in Japan betaalbaarder is en dat ze zich veiliger voelt.

Dit is een machinevertaling van een artikel van onze Amerikaanse collega's bij Business Insider. Het werd automatisch vertaald en gecontroleerd door een echte redacteur.

Dit essay is gebaseerd op een gesprek met Arianna Caiazzo, 27, die in 2017 naar Japan verhuisde. Dit essay is geredigeerd voor lengte en duidelijkheid. Business Insider heeft haar salaris en onkosten beoordeeld.

Mijn leven in Japan begon met een vakantie. Ik stopte met studeren in mijn tweede jaar op 19-jarige leeftijd omdat mijn hoofdvak Engels aan de Arcadia University in Pennsylvania gewoon niet de juiste keuze voor mij was. Ik wilde overstappen naar een modeschool, maar miste de aanmeldingsdeadline.

Ik was al heel lang gefascineerd door Japan, vooral door de zeer kleurrijke en artistieke Harajuku-mode. Na jarenlang depressief te zijn geweest en me alleen maar in het zwart te hebben gekleed, kon ik met deze manier van kleden mijn vreugde uiten. Ik heb regenboogvlechten gemaakt en ook regenboogmake-up aangebracht.

Lees ook

Enquête onder expats: Deze tien landen zijn het populairst om in te werken en te wonen

Caiazzo drukt haar geluk uit via Harajuku-mode.

Caiazzo drukt haar geluk uit via Harajuku-mode.
Arianna Caiazzo

Omdat mode een grote trekpleister voor mij was, besloot ik een reis van drie weken naar Japan te maken. Mijn ouders dachten: dat gaat ze niet redden, ze komt huilend thuis.

Ik heb daar mijn drie weken doorgebracht met het doen van alle toeristische dingen. Hoewel ik daar nog nooit alleen was geweest, reisde ik nu door Tokio en bezocht ik alle clubs – drinken op 19-jarige leeftijd zonder dat om een ​​identiteitsbewijs werd gevraagd, was nieuw. Na de eerste drie weken vroeg ik mijn ouders of ik nog drie weken mocht blijven en bleef mijn verblijf verlengen. Omdat ik van de cultuur in Japan hield. Ik voelde me op mijn gemak: niemand keek naar me, niemand praatte tegen me of viel me lastig. Na drie maanden belde ik mijn ouders opnieuw en zei: hier wil ik wonen.

Een van de moeilijkste dingen die ik heb gedaan

Voordat ik tijdelijk naar de VS vertrok om een ​​langer visum voor Japan te krijgen, heb ik gekozen voor een taalschool en een vakschool waar ik mode wilde studeren.

Een taalcursus volgen in Japan was een van de moeilijkste dingen die ik ooit heb gedaan. Ik was de enige persoon die niet Aziatisch was. Daarom was ik de hele tijd alleen omdat de andere studenten allemaal Chinees, Vietnamees of Koreaans spraken.

De leeromgeving was hard: leraren schreeuwden tegen ons en lieten ons water over ons heen gieten. Ze beledigden me, vertelden me dat ik was aangekomen of dat mijn haarkleur lelijk was. Ik begon paniekaanvallen te krijgen. Twee jaar later schreef ik me in voor de modeschool, wat een heel andere ervaring was.

Lees ook

Foto's uit de ruimte laten zien dat de aardbeving in Japan delen van de kustlijn met wel twee voetbalvelden heeft uitgebreid

Het schoolwerk daar bleek ook zwaar. We moesten elke week een outfit ontwerpen en inleveren. Mijn klasgenoten vielen flauw omdat ze de hele week niet hadden geslapen en de hele nacht hadden gewerkt. Toen ik in 2023 afstudeerde, was ik volledig opgebrand.

Ik geniet nu van een ontspannen leven

Caiazzo zegt dat ze veel vrienden heeft gemaakt die nu als familie zijn.

Caiazzo zegt dat ze veel vrienden heeft gemaakt die nu als familie zijn.
Ariana Caiazzo

Ondanks de uitdagingen waarmee ik op beide scholen te maken kreeg, heb ik ook buiten de les een geweldige tijd gehad. Ik hou van eten en de vrienden die ik heb gemaakt zijn nu mijn familie. Ik waardeer vooral de veiligheid: thuis in New Jersey was ik altijd bang als ik alleen thuis was. Ik heb hier vrede.

Het handige openbaarvervoersysteem van Japan was een ander groot pluspunt, omdat ik er een hekel aan had om thuis te rijden. Het leven is hier ook veel betaalbaarder. Ik kan €20,- uitgeven aan een grote hoeveelheid boodschappen. Ik ben nog steeds geschokt dat 20 eieren slechts $ 2 – 1,86 euro kosten.

Leven met ADHD en autisme

Nadat ik naar Japan was verhuisd, kreeg ik de diagnose ADHD en autisme. ADHD-medicijnen zijn hier gemakkelijk verkrijgbaar. Ik moet vijf medicijnen nemen, wat in Japan slechts ongeveer $ 100 per maand bedraagt.

Mijn behandelingen zijn ook goedkoper – ik voltooide binnen een maand acht transcraniële magnetische stimulatiesessies die werden aanbevolen voor mijn symptomen. Een reeks behandelingen zou in de VS $6.000 kosten, het equivalent van ongeveer 5.500 euro. In Japan betaal ik 2000 dollar, oftewel 1850 euro.

Ik woon momenteel in Osaka en huur een appartement met mijn vriend van vier jaar. Ik geef Engelse en wiskundeles aan zes- tot achtjarigen in een middagopvang. Drie uur per dag werken maakt het werken aan mijn gezondheid gemakkelijker dan een carrière in de mode.

Lees ook

Droom van een vakantiehuis: Steeds meer mensen kopen eigendommen in Japan die goedkoper zijn dan je denkt

Voor mijn baan betaal ik 3.000 Japanse yen, oftewel ongeveer 18 euro, per uur. Ik kan zo’n 1240 euro per maand verdienen, wat het startsalaris is voor een baan in de modebranche. Mijn huur bedraagt ​​300.000 Japanse yen, dus ongeveer 1870 euro per maand. Mijn vriend en ik delen twee derde van de huur, en zijn bedrijf betaalt een derde ervan.

Ik aarzel momenteel om weer in de mode-industrie te stappen, maar in de toekomst, als ik mijn symptomen beter onder controle krijg en me weer creatief voel, hoop ik er weer in te stappen. Zelfs als buitenlander voel ik me thuis in Japan en heb ik geen plannen om terug te gaan.

Visited 2 times, 1 visit(s) today