Leven op Hawaï: zo is het om met 19 personen in een gedeeld appartement op het eiland te wonen


De auteur (niet op de foto) verhuisde naar Hawaï om bij vreemden te gaan wonen en vond het geweldig.

De auteur (niet op de foto) verhuisde naar Hawaï om bij vreemden te gaan wonen en vond het geweldig.
Maridav/iStock/Getty Images

Ik verhuisde van New York City naar Hawaï om met 19 vreemden in een gedeeld appartement te gaan wonen.

Ik heb geweldige vrienden gemaakt en het avontuur van mijn leven beleefd.

Ik moet echter toegeven dat ik Hawaii niet als een echte local heb ervaren.

Dit is een machinevertaling van een artikel van onze Amerikaanse collega's bij Business Insider. Het werd automatisch vertaald en gecontroleerd door een redacteur.

Afgelopen herfst waagde ik de sprong in het diepe en ruilde ik de betonnen jungle van New York City in voor de rustige kusten van Honolulu. Na zes maanden in New York City haalde de winterblues mij eindelijk in en ging ik op zoek naar een andere manier van leven.

Ik kwam Surfbreak HNL tegen, een penthouse dat co-living en co-working voor digitale nomaden samenbrengt.

Het appartement bevindt zich op de bovenste verdieping van een hoog gebouw waarvan de muren zijn gesloopt en opnieuw opgebouwd om twintig kamers te creëren, gerangschikt in een cirkel rond een gemeenschappelijke ruimte, bijna als een studentenflat.

Het penthouse ligt op slechts tien minuten lopen Waikiki strand VERWIJDERD. Privékamers variëren van kleinere kamers met een tweepersoonskamer met 2 aparte bedden tot hoeksuites met kingsize bedden. Afhankelijk van de grootte kost een kamer tussen de 1.500 en 2.850 dollar (tussen 1.380 en 2.623 euro) per maand.

Nadat ik met een vorige bewoner van het huis had gesproken, heb ik een aanvraag ingediend om in dit huis op Hawaï te komen wonen.

Lees ook

Twee sets identieke tweelingen werden verliefd en gingen samenwonen: nu hebben beide paren dochters die ‘genetisch broers en zussen’ zijn.

Vanaf het moment dat ik solliciteerde tot het moment dat ik er kwam wonen, wist ik niet wat ik kon verwachten in mijn leven op Hawaï

De surfbreakruimtes variëren in grootte.

De surfbreakruimtes variëren in grootte.
Kaitlyn Cheung

Nadat ik mijn aanvraag online had ingediend, had ik een gesprek van 30 minuten met de vastgoedbeheerder en maakte ik een virtuele rondleiding door de ruimte. We spraken over mijn doelen voor mijn leven op Hawaï, mijn hobby's en mijn persoonlijkheid.

Een week later ontving ik een e-mail waarin stond dat ik was toegelaten tot het huis. Omdat ik oorspronkelijk van plan was om twee maanden te blijven, heb ik slechts één koffer gepakt en een enkele vlucht genomen.

Terwijl ik door de vloer liep, zag ik de huidige bewoners langskomen, sommigen kookten in de keuken of werkten op hun laptop, anderen gingen in hun zwemkleding naar het strand.

Elke kamer is uitgerust met essentiële benodigdheden, waaronder schoon beddengoed en een bureau, aangezien de meeste bewoners van het huis in het veld werken. De keuken was voorzien van basisingrediënten. We deelden borden, kookgerei en gemeenschappelijke kampeerspullen.

Lees ook

Mijn verloofde is 17 jaar ouder dan ik: hij plant zijn pensioen, maar ik sta nog maar aan het begin van mijn carrière

Samenleven met 19 andere mensen was een verandering van levensstijl

Voor iemand die had leren omgaan met onzekerheid, was verhuizen naar Honolulu, waar ik niemand kende, een persoonlijke uitdaging.

Toen ik mijn 19 huisgenoten eenmaal ontmoette, was de ervaring een wervelwind van opwinding en constante activiteit. Er was nooit een saai moment. Doordeweeks gingen we na het werk dansen en surfen, en in de weekenden gingen we wandelen.

Als introvert was het voor mij een uitdaging om in een huis vol actieve mensen om te gaan. Ik merkte vaak dat ik aan de chaos ontsnapte door naar Waikiki Beach te gaan, een acai bowl te bestellen bij Sunrise Shack en naar de zonsondergang te kijken.

Hoewel ik van de constante activiteit hield, vond ik het ook belangrijk om mijn prioriteiten op een rij te zetten en de tijd te nemen om uit te rusten en op te laden.

Ik heb genoten van het contact met mijn huisgenoten, die opvallend open waren

Ik heb vrienden voor het leven gemaakt tijdens mijn verblijf op Hawaï.

Ik heb vrienden voor het leven gemaakt tijdens mijn verblijf op Hawaï.
Kaitlyn Cheung

Lees ook

Ik heb Tinder gedownload om een ​​reisgids voor Parijs te vinden: maar we werden verliefd en ik ga bij hem intrekken

In tegenstelling tot veel van mijn vrienden op het vasteland leek iedereen in Surfbreak oprecht enthousiast over het verkennen van nieuwe plekken. Als volwassene kan het moeilijk zijn om de barrière van small talk te doorbreken en iemand op een dieper niveau te leren kennen. Maar als je 24/7 dezelfde mensen ziet, is het gemakkelijk om kwetsbaar te zijn.

Ik merkte dat de meeste van mijn gesprekken met anderen zich concentreerden op de menselijke levenservaring, en niet op waar we naar school gingen of werkten. Ik maakte goede vrienden in huis en vond het leuk om mijn huisgenoten op zo’n diepgaand niveau te leren kennen.

Veel mensen vinden het moeilijk om als volwassene hechte vriendschappen te sluiten. Maar samenleven in huis overwint gemakkelijk en snel barrières zoals tijd, afstand en kwetsbaarheid die het ontwikkelen van vriendschappen op volwassen leeftijd in de weg staan.

Ook al woon ik niet meer in het huis, ik heb nog steeds een groep vrienden van toen ik er woonde. En zelfs vandaag de dag heb ik nog steeds contact met andere surfbrekers die voor of na mij in het huis woonden.

Surfbreak was een geweldige ervaring, maar het weerspiegelt niet hoe het voor veel mensen op Hawaï werkelijk is

Door een aantal maanden in het surfbreakhouse te wonen, kreeg ik een kijkje in het opwindende leven van expats op Hawaï, maar niet hoe het leven als local op Hawaï echt is.

Het is belangrijk dat expats de geschiedenis en cultuur van de eilanden waarderen, iets waar wij bezoekers niet altijd goed in zijn. Uiteindelijk heeft Hawaï een rijk cultureel erfgoed en hebben de bewoners de verantwoordelijkheid om dit te respecteren en te beschermen.

Ik moedig iedereen aan die op zoek is naar een tijdelijke of lange termijn optie Blijf op Hawaï kiezen ervoor om zichzelf te onderwijzen, lokale bedrijven en ambachtslieden te steunen en met respect en nederigheid deel te nemen aan culturele activiteiten.

Op deze manier kunnen we ervoor zorgen dat onze aanwezigheid op Hawaï niet alleen een persoonlijk avontuur is, maar ook een positieve en respectvolle bijdrage aan de gemeenschap en het land waar we van zijn gaan houden.

Lees ook

Het is acht jaar geleden dat mijn beste vriend onze vriendschap beëindigde – het deed meer pijn dan een breuk

Visited 1 times, 1 visit(s) today