Mijn moeder en ik voeden acht kinderen van dezelfde leeftijd op


De auteur (links) en haar moeder voeden kinderen van dezelfde leeftijd op.

De auteur (links) en haar moeder voeden kinderen van dezelfde leeftijd op.
Met dank aan de auteur

Toen ik kinderen kreeg, adopteerden mijn ouders ook kinderen.

Mijn moeder en ik hebben samen acht kinderen, waarvan er drie van mij zijn.

Het is moeilijk voor mensen om te begrijpen dat ik broers en zussen heb van dezelfde leeftijd als mijn kinderen.

Ik herinner me nog dat mijn moeder en ik jaren geleden de kinderen probeerden op te pakken terwijl ze hamburgers aten in het plaatselijke restaurant. We vulden verschillende kramen en waren dankbaar voor de verwijderbare scheidingswand ertussen, zodat we iedereen goed in de gaten konden houden. Er kwam een ​​vrouw langs en zei hoe goed de kinderen waren. Toen vroeg ze iets wat ik nooit zal vergeten: “Is dit een kinderdagverblijf?”

Mijn moeder en ik moesten lachen. Wij waren met z’n tweeën met acht kinderen. Onze acht kinderen. Drie ervan waren van mij en vijf van haar, allemaal zes jaar oud. Dit was geen kinderdagverblijf. Dat was gewoon onze grote familie.

We weten dat het niet traditioneel is

In de jaren dat ik kinderen kreeg, adopteerden mijn ouders kinderen. Wanneer de meeste grootouders aan hun pensioen denken en naar sportevenementen gaan om hun kleinkinderen aan te moedigen, zitten de mijne nog midden in het ouderschap en komen ze hun kleinkinderen en hun eigen kinderen aanmoedigen. Toen ik luiers verschoonde, verwisselden zij ook luiers. Toen ik bij de aanvangsceremonie was, waren zij bij de aanvangsceremonie. En terwijl ik mijn kinderen leer autorijden, leren zij hun kinderen autorijden.

Sinds we een huis kochten in mijn geboortestad, doen we al deze dingen samen, niet parallel, maar met elkaar verweven. Onze kinderen gaan naar dezelfde scholen en nemen deel aan een aantal van dezelfde activiteiten. Onze levens kruisen elkaar op manieren die veel mensen zich niet kunnen voorstellen.

Lees ook

We hebben de naam van onze baby gekozen omdat deze niet populair was. Nu is het “trendy” en ik ben boos

Het mooiste is dat onze kinderen samen kunnen opgroeien

Toen ze klein waren, hadden mijn kinderen ooms en tantes die meer op neven of broers en zussen leken. Ze bouwden Legoblokken en hadden samen filmavonden. Ze speelden op de schommels en brachten talloze uren door in het zwembad. Met acht kinderen was er altijd wel iemand om mee te spelen, te lachen en zelfs ruzie mee te maken. Het was zo druk (en luid) als je zou verwachten.

Maar we werkten samen. Mijn moeder en ik brachten veel tijd samen door, vooral toen de kinderen jonger waren. We gingen uit elkaar, hielpen met ritten, gaven elkaar pauzes en troostten elkaar als dat nodig was. Door co-ouderschap voelde ik me op gewone dagen minder alleen. En het maakte de leuke dagen nog leuker.

Lees ook

7 tekenen dat je bent opgegroeid in een disfunctioneel gezin – zelfs als het perfect lijkt

Onderweg waren er uitdagingen

Mensen kunnen niet altijd begrijpen wat ze niet gewend zijn. Op de basisschool legden mijn kinderen niet meer uit hoe het mogelijk was dat deze kinderen, van wie sommigen jonger waren dan zij en een andere huidskleur hadden, hun ooms en tantes konden zijn. Het gevoel dat je je familie moet uitleggen is vermoeiend.

Het zijn niet alleen kinderen die moeite hebben dit te begrijpen. Ik moet volwassenen regelmatig uitleggen dat deze kinderen mijn broers en zussen zijn. Mensen proberen mij vaak te corrigeren omdat ze denken dat het de kinderen van mijn broers en zussen, mijn nichtjes en neefjes zijn. Ik leg dan eenvoudigweg nogmaals uit dat mijn ouders vijf kinderen hebben geadopteerd die ongeveer even oud zijn als de mijne. De meeste mensen aanvaarden deze verklaring, zelfs als ik zie hoe ze een dergelijk vreemd concept mentaal proberen te begrijpen.

Het leven met zoveel kinderen is niet altijd een plezier. Net zoals broers en zussen ruzie maken, maken mijn kinderen ruzie met mijn broers en zussen. En mijn moeder en ik hebben niet altijd dezelfde stijl van opvoeden als dat gebeurt. Dit kan lastig zijn als je zo dichtbij bent. Gelukkig is het ons altijd gelukt. We hebben geleerd onze eigen kinderen op de eerste plaats te zetten en nog steeds van elkaar te houden.

Lees ook

Denaye Barahona met haar gezin en de au pair die haar hielp met de kinderopvang.

Als kindertherapeut vertrouw ik voor de kinderopvang alleen op au pairs – daarom

Het is misschien niet typisch, maar we zijn erin geslaagd om het voor ons te laten werken

Ondanks de uitdagingen is het nog steeds behoorlijk verbazingwekkend. Mijn kinderen proeven hoe het is om op te groeien in een groot gezin met veel broers en zussen, maar ze hebben ook ons ​​gezinsleven met ons vijven. Als ze naar school gaan en een zware dag hebben, zijn er mensen die hen kennen en van hen houden. Als ik een zware dag heb, zit mijn moeder midden in dezelfde fase van het ouderschap – met een beetje meer wijsheid aan haar kant!

Mijn moeder en ik kunnen dit samen doen. Het is misschien onconventioneel, maar zeker bijzonder.

Lees het originele artikel in het Engels hier.

Visited 1 times, 1 visit(s) today