Mijn verloofde is 17 jaar ouder dan ik, dus het kan werken


De auteur, rechts, is 17 jaar jonger dan haar partner en heeft verschillende financiële doelen.

De auteur, rechts, is 17 jaar jonger dan haar partner en heeft verschillende financiële doelen.
G&M Visies

Ik ontmoette mijn nu verloofde terwijl ik als freelancer voor een bedrijf werkte.

Omdat hij 17 jaar ouder is dan ik, maakt hij plannen voor zijn pensioen en spaart hij voor de toekomst.

Omdat ik nog vroeg in mijn carrière sta, concentreer ik me meer op reizen en kortetermijndoelen.

Dit is een machinevertaling van een artikel van onze Amerikaanse collega's bij Business Insider. Het werd automatisch vertaald en gecontroleerd door een redacteur.

Met iemand trouwen verre collega's uit Idaho, die 17 jaar ouder is dan ik, stond nooit op mijn 29-jarige to-do-lijstje – maar dat is niet het geval met de meeste dingen in het leven.

Mijn verloofde, Collin, en ik ontmoetten elkaar op het werk. Hij was senior strategieconsultant bij een marketingbureau in Nashville, waar ik als freelanceschrijver werkte. We hadden elkaar slechts één keer persoonlijk ontmoet.

Na zeven maanden samenwerken sms'te hij me schaamteloos toen hij hoorde dat mijn tienjarige relatie minder dan een week eerder was beëindigd. Ongeveer een maand later vloog hij door het land van Boise naar de kust van South Carolina voor een eerste date, en de rest is geschiedenis.

Minder dan twee jaar nadat we elkaar virtueel hebben ontmoet, wonen we samen in Charleston, South Carolina, zijn we gelukkig verloofd en zijn we van plan dit najaar in het huwelijksbootje te stappen. Hoewel we weten dat onze relatie de tand des tijds zal doorstaan, zijn we ons bewust van de uitdagingen die het hebben van een relatie met zich meebrengt Relatie met leeftijdsverschil – vooral als het gaat om carrière en financiën.

We bevinden ons in 2 verschillende levens- en carrièrefasen

We hebben Afstuderen van de universiteit Ik ben nog geen zeven jaar geleden afgestudeerd en ben nog steeds bezig met het uitzoeken wat ik precies wil in mijn carrière. Ik run nu twee jaar een klein freelance schrijfbedrijf en ik leer elke les die ik kan.

Collin is nu 46 jaar oud en hoopt op minder dan over twintig jaar met pensioen gaan, idealiter op 55 of 60 jaar. Hij is volledig gefocust op sparen voor zijn pensioen, terwijl ik – naïef – er niet aan denk om geld te sparen voor zijn pensioen.

Volgens Rob DeLucas, een gecertificeerd financieel planner en eigenaar van Afton-adviseursEen van de grootste financiële uitdagingen voor stellen met een leeftijdsverschil is het plannen van een gefaseerde pensionering.

“Vaak heb ik het gevoel dat deze gesprekken niet zijn gevoerd voordat de koppels mij ontmoetten, of misschien zijn ze onder het tapijt geveegd”, zei DeLucas. “Je moet ervan uitgaan dat een echtgenoot nog twintig tot dertig jaar te leven heeft als de oudere echtgenoot overlijdt.”

Hij voegde eraan toe: “Het belangrijkste is om open en eerlijk te zijn.”

Deze gesprekken zijn niet gemakkelijk, maar DeLucas benadrukte dat we vanwege ons leeftijdsverschil extra dingen in overweging moeten nemen bij het plannen van de toekomst. Deze omvatten de gezondheid van Collins naarmate we ouder worden, de inflatie en onze individuele verwachtingen ten aanzien van onze pensioenlevensstijl.

We hebben ook verschillende financiële doelen

We constateren dat financiële prioriteiten ook verschillen tussen mensen van eind twintig en midden veertig. Reizen en de wereld zien staan ​​bijvoorbeeld op mijn bucketlist. Omdat Collin dit ‘wilde en vrije’ hoofdstuk van zijn leven al achter zich heeft, is hij meer gefocust op het zijne bejaarde moeder om haar huis te helpen afbetalen en te investeren in dingen die hem helpen zijn fysieke conditie te behouden, zoals fietsen.

Omdat ieder van ons verschillende financiële gebieden waardeert, moeten we vooral voorzichtig zijn bij het maken van aannames over waar ons gemeenschappelijk inkomen wordt geïnvesteerd. Dit vereist opzettelijke tweerichtingsgesprekken waarin we elkaar expliciet vragen naar onze persoonlijke en korte- en langetermijndoelen. Vervolgens maken we een plan hoe we ons geld kunnen gebruiken om onze beide dromen waar te maken.

Toen we dit gesprek eerder dit jaar hadden, kwam ik erachter dat dit een van Collin's beste was financiële doelenn betaalde het schoolgeld van een tiener, omdat hij door iemand anders werd betaald.

We houden ook rekening met de tijdlijn voor onze financiële doelstellingen. Collin maakt zich bijvoorbeeld zorgen of hij mij kan bijhouden als het gaat om actief zijn in de toekomst. Omdat ik er altijd wel een paar heb gehad grootste nationale parken van het land wilde zien, hebben we dit jaar een prioriteit gemaakt omdat we weten dat we dit naarmate we ouder worden misschien niet meer samen kunnen meemaken.

De kracht van dialoog

Zowel DeLucas als mijn verloofde geloven dat communicatie de rode draad is die ervoor zorgt dat een relatie werkt met verschillende levensfasen en doelen. Elk Een relatie vereist opoffering en compromissen sluiten, en bij ons is het niet anders.

Hoewel het lijkt alsof we veel meningsverschillen hebben, weet ik dat Collin en ik het meest op elkaar lijken als het gaat om de dingen die er het meest toe doen: toewijding, liefde, dienstbaarheid, nederigheid en empathie. Er zijn veel dingen in onze liefde die gewoon logisch zijn, ook al klinkt het op papier zo.

Als het gaat om het advies dat we hebben voor andere stellen met een groot leeftijdsverschil, denk ik dat Collin het het beste verwoordde toen hij tegen mij zei: 'Sta open om van elkaar te leren. Het is een relatie omdat het woord ‘relatie’ erin zit. Praat over alles en houd veel van elkaar. Elke dag is een geschenk, zeker als er een leeftijdsverschil is.”

Kelsey Herbers is een freelance marketingschrijver en journalist in Charleston, South Carolina. zij is vertegenwoordigd op LinkedIn.

Visited 1 times, 1 visit(s) today