Pensioen in Thailand: Het leven als gepensioneerde is hier goedkoop


Ouderen kiezen ervoor om met pensioen te gaan in tropische klimaten en goedkopere zorgvoorzieningen.

Ouderen kiezen ervoor om met pensioen te gaan in tropische klimaten en goedkopere zorgvoorzieningen.

Mijnstockimages/Getty

Jeffrey Ogden was twee jaar geleden op zoek naar een plek om met pensioen te gaan en overwoog verschillende locaties.

De 75-jarige Brit koos voor Hua Hin, een badplaats ten zuiden van Bangkok, Thailand.

Hij brengt zijn dagen door met zwemmen en zonnebaden en zegt dat medische zorg goedkoper en sneller is.

Dit is een machinevertaling van een artikel van onze Amerikaanse collega's bij Business Insider. Het werd automatisch vertaald en gecontroleerd door een redacteur.

Dit essay is gebaseerd op een gesprek met Jeffrey Ogden, een 75-jarige voormalige offshore olie- en gasadviseur uit Watford, VK. De volgende tekst is aangepast voor lengte en duidelijkheid.

Ik heb altijd veel gereisd en contact gehad met mensen uit andere landen: Amerikanen, Duitsers, Zwitsers, Fransen en veel Britten. Twee jaar geleden, toen ik 73 was en in Spanje woonde, begon ik mijn mogelijkheden voor langdurig pensioen te verkennen.

Ik woon al bijna 40 jaar in Spanje. Mijn vader zat daar in een verpleeghuis. Er waren daar alle voorzieningen en ondersteuning, maar ik had nog nooit Spaanse vrienden kunnen maken. Om deze reden en vanwege de kosten heb ik besloten om niet in mijn eentje met pensioen te gaan in Spanje.

Lees ook

Een echtpaar verhuisde naar de Filippijnen om met pensioen te gaan en bouwde een droomhuis met uitzicht op de oceaan voor $ 140.000

Het was moeilijk om te kiezen waar u in het buitenland met pensioen zou gaan

Ik heb voor mezelf besloten om niet naar een verzorgingshuis in Groot-Brittannië te gaan. Sommige kunnen heel goed zijn, andere heel slecht. Ik vond het ook te duur. Toen ik opgroeide in de jaren zestig en zeventig hadden mensen respect voor hun ouderen. In Groot-Brittannië is dit veranderd en dit kan gevolgen hebben voor de zorg in een instelling.

Ik heb toen een half jaar in het Caribisch gebied doorgebracht, maar ik vond het erg duur. Amerika, Australië en Nieuw-Zeeland waren heel mooi maar duur. Als ik ergens met pensioen wilde gaan waar ik mijn geld kon sparen, was Thailand mijn eerste keuze.

Voordat ik voor Thailand koos, keek ik naar andere Aziatische landen. Ik heb naar Vietnam, Indonesië en Maleisië gereisd. Vanaf ongeveer 1975 heb ik ook twintig jaar in heel Azië gewerkt, als onderdeel van mijn baan in de olie- en gasindustrie en het bouwen van hotels.

Lees ook

81-jarige fitnesstrainer werkt 35 uur per week – dit zijn zijn drie tips om fit en gezond te blijven naarmate je ouder wordt

Ik zal mijn familie minder zien in Thailand, maar dat heeft geen invloed gehad op mijn beslissing

Ik heb drie kleinkinderen: twee jongens van 19 en een meisje van 15. Maar ze willen hun eigen ding doen, ook als je bij ze op bezoek komt. Toen ik in Groot-Brittannië woonde, zag ik haar slechts één keer per week. De reactie van mijn familie toen ik zei dat ik met pensioen ging naar Thailand was: 'We kunnen je niet komen bezoeken. Dat is veel te ver weg.” Daar kun je niets aan doen, je hebt volkomen gelijk. Maar ik kom een ​​of twee keer per jaar naar huis.

De mensen hier zijn erg respectvol. Ze respecteren hun ouderen, wat in andere Europese landen niet het geval is. Als ik in Thailand in en uit de bus stap, zeggen de jongeren: ‘Jij zit hier en ik sta.’ In Groot-Brittannië kan dit gebeuren, maar mensen bewegen zich over het algemeen niet. En als het om eten gaat in Thailand, is er genoeg om uit te kiezen. Als het om Thais eten gaat, is de wereld jouw kreeft. Er zijn verschillende visa voor mensen die naar Thailand willen verhuizen. Ik heb een pensioenvisum.

Lees ook

Een millenniumpaar bouwde een huis van € 21.000 op het platteland van Thailand – nu zijn ze schuldenvrij, maar het leven is zwaar

Bij het zoeken naar een appartement moest ik rekening houden met de medische voorzieningen in Thailand

Bij het kiezen van een stad moet u rekening houden met de bevolking. De belangrijkste gebieden waar expats wonen zijn Bangkok, Chiang Mai, Hua Hin en Pattaya. In de hoofdsteden verstaan ​​veel mensen Engels.

Je moet wel rekening houden met de ziekenhuizen in deze gebieden omdat wij wat ouder zijn. Een particuliere ziektekostenverzekering is heel gemakkelijk af te sluiten. In de kleinere steden van Groot-Brittannië moet je altijd in de rij staan. In Thailand ga je gewoon in en uit. Als pensioen- en zorginstelling helpen zij u ook met het afsluiten van een zorgverzekering. Ik heb een paar ongelukken gehad en binnen enkele minuten was het personeel er om voor je te zorgen en je indien nodig naar het ziekenhuis te brengen.

Ik heb voor de stad Hua Hin gekozen omdat daar veel weekendbezoekers uit Bangkok en andere landen komen en er daarom meer diensten en voorzieningen zijn. Afgelopen september ben ik verhuisd naar het Sunshine International Retiree Resort. Het resort biedt privékamers met medische zorg als u die nodig heeft. Er is ook een gratis pendeldienst naar de stad, een zwembad en een restaurant, roomservice als je wilt, en elke avond verschillende activiteiten, zoals barbecues en cocktailparty's.

Lees ook

Ik heb mijn baan als advocaat opgezegd toen ik besefte dat ik meer mensen kon helpen door een coffeeshop te openen

Mijn vrienden in Thailand zijn voornamelijk Britten

Ik heb een paar Thaise vrienden gemaakt, maar over het algemeen blijven de mensen in het complex op zichzelf, en dat geldt voor de hele wereld. Er is een Duitse groep, een Franse groep en een Britse groep – mijn vrienden.

Op een gemiddelde dag maak ik meestal mijn eigen ontbijt en ga ik zwemmen en zonnebaden omdat de temperatuur elke dag tussen de 27 en 30 graden Celsius ligt. Dit bestaat niet in Groot-Brittannië. Zelfs in Spanje is het in januari behoorlijk koel. Maar als gepensioneerde is het dagelijkse leven overal ter wereld over het algemeen hetzelfde. Ik doe niet veel anders dan zwemmen, zonnebaden en slapen.

Het enige wat ik mis in Groot-Brittannië zijn historische Britse gebouwen. Er zijn tempels, maar middeleeuwse architectuur vind je hier niet. Wat mijn vrienden in Groot-Brittannië betreft, de meesten van hen zijn niet langer onder ons. Zelfs toen ik terug was in Groot-Brittannië, werd ik als individu niet uitgenodigd voor evenementen. Op het resort kunt u mensen ontmoeten en samen iets drinken.

Lees het originele artikel in het Engels hier.

Visited 1 times, 1 visit(s) today