Van windsurfer tot manager: zo heeft professionele sport mijn carrière geholpen


Kai Hermeking was windsurfer en is nu hoofd serviceverkoop bij telecommunicatiebedrijf Cisco Duitsland.

Kai Hermeking was windsurfer en is nu hoofd serviceverkoop bij telecommunicatiebedrijf Cisco Duitsland.

Kai Hermeking was een professionele windsurfer voordat hij in de verkoop bij Cisco Duitsland ging werken. Professionele sport vormde enkele kenmerken die hem hielpen professioneel succes te behalen.

Bovenal heeft zijn enthousiasme om zijn eigen weg te gaan zijn carrière enorm geholpen. Hij werkte zich op in het telecombedrijf totdat hij directeur verkoop en lid van het managementteam werd.

In een interview onthulde hij welke andere vaardigheden hij meeneemt uit de professionele sport – en welk advies hij jongeren geeft voor hun carrière. Julia Poggensee schreef zijn verhaal vanuit zijn perspectief.

Hij maakt deel uit van het managementteam van Cisco Duitsland, een telecommunicatiebedrijf, en hoofd serviceverkoop voor Duitse klanten: Kai Hermeking kan terugkijken op een succesvolle carrière. Hoe bereikte de 55-jarige een topmanagementpositie in een miljardenbedrijf? Zijn tijd als professionele windsurfer was grotendeels verantwoordelijk voor zijn ambitie en doorzettingsvermogen, legde hij uit in een interview met Business Insider. Dit is zijn verhaal.

Ik nam deel aan windsurfregatta's over de hele wereld

Ik begon met windsurfen in mijn jeugd, toen ik tien of twaalf jaar oud was. Sinds ik aan de Bodensee ben opgegroeid, had ik het geluk dicht bij het water te wonen. Gelukkig heb ik mijn ouders kunnen overtuigen om een ​​windsurfcursus voor mij te betalen. Ik heb ook veel geholpen bij de surfschool. Ik kon heel goed overweg met de zoon van de eigenaar, hij was van mijn leeftijd. De eigenaar was blij dat ik met zijn zoon aan regatta's deelnam en ondersteunde mij logistiek en met materiaal. Zo kreeg ik de kans om aan toernooien deel te nemen.

Het bleek dat ik heel getalenteerd was en snel grote vorderingen maakte. Vanaf dat moment was windsurfen de focus van mijn leven – ik had een groot enthousiasme voor de sport. Nadat ik mijn middelbare school had afgerond, nam ik deel aan vele regatta's – over de hele wereld – en kwalificeerde ik me voor de nationale ploeg. Omdat ik lid was van een federaal team in een Olympische sport, werd ik lid van de sportondersteuningsgroep van de Bundeswehr in Kiel.

Lees ook

Ik ben een voormalig wereldkampioen roeien – deze vier kwaliteiten uit de sport hebben mij geholpen in mijn carrière

Visited 1 times, 1 visit(s) today