Voel je tHUISS met Nikki: ‘klussen in onze nieuwe woning!’


Nikki: ‘De aankomende kerstdagen loop ik er – helaas – niet zo glamoureus bij. De glitterjurk blijft in de kast en de kluskleren worden aangetrokken. Wij hebben namelijk halverwege september een nieuwe woning gekocht in Alkmaar, die een flinke opknapbeurt nodig heeft. 

Het interieurontwerp heb ik natuurlijk al láng af, nog voordat het bod was geaccepteerd. We gaan voor het thema ‘Ibiza’: lichte kleuren en natuurlijke materialen met een gekleurde knipoog. Zodra de woning af is, laat ik je uiteraard het resultaat zien! Maar voordat het zover is, deel ik 2 tips die superhandig zijn tijdens het klussen, en waar ik zelf ook echt wat aan heb gehad!

Pluggen verwijderen in de muur

Onze nieuwe woning had een wand vol met gaten, gevuld met pluggen. Het was een enorm gedoe om deze pluggen in zijn geheel uit de muur te krijgen. Maar met een kurkentrekker, bij voorkeur een vleugelkurkentrekker, gaat dit zonder moeite!

Verf van je handen verwijderen

Mijn vader heeft dan wel zijn eigen schildersbedrijf, ik help graag een handje mee met gronden. Je raadt het al, zelfs met handschoentjes zat ik aan het einde van de dag onder de verf. Met olijfolie verdwijnt dit probleem als sneeuw voor de zon. Je haalt gemakkelijk de verf van je handen af, en het is ook nog eens milieuvriendelijk!

Mocht jij deze kerstvakantie ook gaan klussen, dan hoop ik dat deze tips het nét wat leuker maken. Ik ruil mijn laptop om voor een set kwasten, dus tot volgend jaar!’


Beeld: HUISS

Volg Rodi Wonen
Benieuwd hoe je jouw interieur elke dag een stukje mooier kunt maken? Volg Rodi Wonen op Instagram en via Facebook, zodat je de nieuwste column van Nikki als eerste kunt lezen!Visited 1 times, 1 visit(s) today